Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka mielona 70 dag
pieczarki 50 dag
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 łyżek
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat 2 łyżki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżeczki
olej
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki

Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, posiekać. Rozgrzać masło, dodać cebulę i pieczarki. Dusić do miękkości. Do mięsa mielonego dodać jajka oraz przyprawy, wymieszać dokładnie. Z mięsa na desce do krojenia formujemy prostokąty, posypujemy kukurydzą i nakładamy pieczarki. Zwijamy, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 23.02.2013 18:32
Smaczne roladki.
madzialena19 15.08.2012 11:50
pyszne roladki
Piotr24 27.08.2011 19:51
muszę spróbować :)
Anna146 25.07.2011 07:15
apetycznie wyglądają
Anita21 23.06.2011 20:22
ciekawy pomysł
jola1512 07.06.2011 09:00
apetyczne
Katarzyna99 11.05.2011 01:15
fajne
Dorota76 13.11.2010 14:35
brzmi pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak