Sposób przygotowania

Kawę zalewamy 2oo ml. wrzątku. Kiedy już się nam zaparzy , to trzeba przefiltrować przez papierowy filtr do ekspresu. Gotowy napar trzymamy w cieple , najlepiej aby to był termos. Duży garnek do połowy napełniamy wodą i zagotowujemy . Żółtka z miodem ubijamy na gęsta kremowa masę , powoli dolewamy gorącą kawę oraz likier cały czas ubijamy , dopóki poncz nie stanie się gorący , tylko musimy uważać aby się nie zagotował , w przeciwnym razie zetną się żółtka , przelewamy do ładnych dekoracyjnych szklaneczek , na wierzch sypiemy kakao, dekorujemy wisienkami i już można podawać .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !