Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki zapiekane z pieczarkami i cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paluszki cielęce 5
cebula
pieczarki 300g.
żółty ser 200g.
masło 1 łyżka
sok z pół cytryny
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki zapiekane z pieczarkami i cebulką

Parówki ponacinać w wzdłuż i położyć na blasze.Ser ścieramy na tartce , pieczarki myjemy , suszymy i kroimy na plasterki od razu skrapiamy sokiem z cytryny, cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na masełku . Do cebuli dodajemy pieczarki i smażymy razem , przyprawiamy wszystkim. Po wymieszaniu ułożyć na parówkach i posypujemy startym serem . Zapiekamy w piekarniku w 180 st. do momentu aż zauważymy że ser się całkowicie roztopi . Parówki możemy polać na talerzu keczupem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 04.12.2013 19:32
fajny przepis
Monika193
Monika193 21.11.2010 10:16
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak