Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w śmietanowo-czosnkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
cebula 2 sztuki
śmietana 1 szklanka
mąka 3 łyżki
bulion 1 kostka
czosnek 4 ząbki
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w śmietanowo-czosnkowym

Fileta z kurczaka kroimy w niewielkie kawałki. Nacieramy go zmiażdżonym czosnkiem, oliwą i przyprawami. Mięso smażymy na oliwie. Cebulę siekamy i podsmażamy, dodajemy mąkę. Całość mieszamy i zalewamy bulionem, wlewamy śmietanę. Kiedy sos zgęstnieje dodajemy kawałki mięsa i dusimy jeszcze około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 31.07.2011 22:05
pysznie smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak