Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijaniec orzechowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
margaryna 125g
proszek do pieczenia 2 1/2 łyżeczki
mąka 250g
cukier 65g
jajko 1
serek homogenizowany 125g
Farsz orzechowy:
cukier 50g
jajko
woda ok.3łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaniec orzechowy

Przygotować farsz mieszając składniki.Margarynę,proszek do pieczenia,mąkę,cukier,jajko i serek wymieszać mikserem w misce.Następnie wyjąć ciasto i podsypując mąką,zagnieść aż do uzyskania gładkiej sprężystej masy.Rozwałkować ciasto na kwadrat 40x40cm podsypując mąką.Rozprowadzić farsz na całej powierzchni ciasta.Następnie zawinąć i włożyć zawijańca do wysmarowanej tłuszczem formy.Nagrzać piekarnik do 180stopniC i piec ok 50min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 25.05.2011 09:22
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak