Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napoleonka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2szkl
margaryna 1
śmietana 1szkl
Masa I
mleko 1szkl
cukier 3/4szkl
cukier waniliowy
masło 1łyżka
masaII:
mleko 3/4szkl
mąka 3/4szkl
żółtko jajek 3

Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonka

Margarynę usiekać z mąką następnie zagnieść ze śmietaną.Na dwie godziny włożyć do lodówki.Masę I zagotować.Masę II utrzepać mikserem i wlać na gotującą się pierwszą masę.Gotować dotąd aż zgęstnieje.Gorącą masą przełożyć gotowe ciasto francuskie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak