Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzybki schitake kapusta pak choi i tofu - mojego kuzyna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tofu 450 g
sos sojowy 3 lyz
mąka kukurydziana 1,5 lyz
oliwa 4 lyz
cebulka dymka 4 male
imbir starty 2 lyz
czosnek 3 zabki
grzybki shiitake 250 g
sól 1 lyzeczka
pieczarki 250 g
cukier trzcinowy 4 lyz
kapusta chińska 1 duza

Przepis i sposób przygotowania na: grzybki schitake kapusta pak choi i tofu - mojego kuzyna

pokroj tofu na male kawaki lub na trojkaciki, wymieszaj sos sojowy z cukrem, maka, i 1,2 szklanki wody,
rozgrzej 2 lyz oliwy dodaj cebulke imbir i czosnek, smaz do miekkosci, dorzuc grzybki shiitake i pieczarki pokrojone na pol wzdloz, dodaj 1,2 szkl wody i soli, dus ok 5 minut az grzyby zmiekna, przeloz do salaterki,
wlej reszte oliwy wrzoc kapuste pokrojona w grube pasy smaz 5 minut az kapusta zmieknie, powtornie wrzuc grzyby i dodaj tofu,
wymieszaj ponownie sos sojowy z pozostalymi skladnikami i wlej na patelnie, dus ok 2-3 minut, wymieszaj starannie by warzywa polaczyly sie i byly przykryte sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak