Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka makaronowa z zupki chińskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zupka chińska 1
pieczarki 200 gram
cebula 1
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka makaronowa z zupki chińskiej

Olej rozgrzewasz na patelni. Pieczarki myjesz, obierasz i bardzo drobno kroisz. Czosnek przeciskasz przez praskę, cebulę drobno siekasz. Ser żółty trzesz na tarce. Pieczarki, czosnek i cebule smażysz na patelni około 25 minut. Zupkę chińską przyrządzasz zgodnie ze wskazówkami znajdującymi się na opakowaniu. Potem odcedzasz sam makaron na sitku. Napęczniały makaron wrzucasz na patelnię i dokładnie mieszasz z resztą składników. Dodajesz sól i pieprz do smaku. Na koniec potrawkę posypujesz startym serem.

Palce lizać!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak