Sposób przygotowania

Kurczaka myjemy, osuszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Kroimy na kawałeczki i smażymy na oleju tak aby tylko lekko się przyrumieniły. Pieczarki kroimy w palsterki i smażymy.Nastawiamy wodę doprawioną ziarenkami smaku i zagotowujemy ją i dodajemy pokrojony pierśnik . Gotujemy aż mięso będzie miękkie.Dodajemy pieczarki. Zaklepujemy mąką i zabielamy śmietaną.
Ryż gotujemy na sypko.
Podajemy na ciepło.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    chętnie zjadłabym taki obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !