Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka pokrój na drobne kawałki, marchewkę obierz. Mięso i marchew włóż do garnka z wodą i gotuj około godziny, tak aby pierś była miękka. Ugotowaną marchewkę pokrój w plasterki lub w kosteczkę. Do wody, w której gotowane były składniki dodaj kostkę bulionową, sól i pieprz do smaku. Doprowadź wywar do wrzenia, apotem rozpuść w nim żelatynę. Do miseczek kładź kolejno pokrojoną marchewkę, kawałki kurczaka i groszek. Następnie całość zalej bulionem i pozostaw do stężenia. Wierzch możesz przyozdobić natką pietruszki. Galaretkę podawaj skropioną octem bądź sokiem z cytryny.

Smacznego!

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    smakowita ta galaretka
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to mi smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !