Sposób przygotowania

sos pomidorowy z fasolką i pieczarkami:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/39188/sos-pomidorowy-z-faolka-i-pieczarkami.html

Mięso kroimy w kosteczkę, polewamy 2 łyżkami sosu sojowego, dodajemy łyżkę papryki ostrej, 2 łyżki papryki słodkiej, łyżką przyprawy do gulaszu, odstawiamy na 15 minut. W tym czasie kroimy cebulę w kosteczkę, czosnek w plastry, ziemniaki obieramy, kroimy w grubą kostkę, paprykę konserwową w paski.

Mięso smażymy na 2 łyżkach oleju ok 7 minut, dodajemy cebulę i czosnek, smażymy. Jak mięso zacznie się przypiekać dodajemy sos pomidorowy (lub przecier pomidorowy rozcieńczony w szklance wody)., podsmażamy ok 7-10 minut. Zalewamy mięso wodą (ok 2-3 litrów), przyprawiamy kucharkiem, 2 łyżkami sosu sojowego, zielem angielskim, majerankiem, łyżką papryki słodkiej, ew papryką ostrą (jeśli ktoś lubi bardzo pikantną zupę). Doprowadzamy do wrzenia, dodajemy pokrojone ziemniaki, gotujemy do miękkości ziemniaków.
Pod koniec gotowania robimy lane kluski (mieszamy jajka z mąką- ciasto musi być bardzo gęste, łyżeczka nakładamy ciasto, wrzucamy do zupy:), dodajemy paprykę konserwową, gotujemy 5 minut.

Gotowe!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Muszę koniecznie wypróbować!
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Warto! :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    apetyczne danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pychota ;)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Super się prezentuje.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    ekstra!
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    wygląda bardzo zachęcająco
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubię takie jedzonko :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    apetyczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !