Sposób przygotowania

Cukinie obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Zagotować 1,5 l wody z kwaskiem i ostudzić. Zalać nią cukinię , przycisnąć talerzem i odstawić na 24 godz. w chłodne miejsce. Następnego dnia zlać wodę , dodać do niej cukier, cukier waniliowy, goździki i zagotować. W zalewie gotować cukinię ok. 7-10 min. Przełożyć do słoików i pasteryzować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Do czego można ją potem użyć?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Niektórzy dodają do ciasta (zamiast ananasa, np. ciasto salceson), inni do upieczonego mięsa - do obiadu (zamiast sałatki).
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    jest fantastyczna!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Jeszcze trochę trzeba poczekać na cukinię, ale warto spróbować.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    jadłem i faktycznie super smak
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    na zime jak znalazl...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    wygląda smakowicie
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    nie robiłam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    ciekawa musi być ta cukinia
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    chętnie spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    mozna smakowac ciekawie, i wlasnie sie zastanawiam czy ja kiedys takije nie robilam ...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !