Przepis i sposób przygotowania na: PIERNIK Z MARCEPANEM
MASĘ MARCEPANOWĄ WYRABIAMY Z CUKREM I ŚMIETANĄ, ROZWALKOWUJEMY NA GRUBE PLASTRY OBRĄCZKĄ TORTOWNICY WUCINAMY 3 KRĄŻKI . PRZEKŁADAMY PLACKI
jaja | 4 |
mąki pszennej | 1/2 kg |
masła | 10 dag |
cukru | 27 dag |
miodu | 7 łyżek |
kakao | 2 łyżeczki |
proszku do pieczenia | 1 łyżeczka |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 opakowanie |
Soda oczyszczona Prymat | 1/2 łyżeczki |
masa | |
masy marcypanowej | 15 dag |
śmietany | 2-3 łyżki |
cukru pudru | 10 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: