Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIERNIK NA MAŚLANCE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki pszennej 3 szkl
maślanki naturalnej 2 szkl
kurkumy szczypta
cukru 1 szkl
cynamon Prymat 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat szczypta
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
olej lniany 1/2 szkl
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: PIERNIK NA MAŚLANCE

rodzynki zalewamy wrządkiem i odstawiamy na kwadrans, mąke mieszamy z sodą, cukrem, cynamonem, imbirem, kurkumą, i przyprawą do piernika, mieszając wlewamy stopniowo maślankę i olej, na końcu wsypujemy rodzynki, keksówkę smarujemu i opruszamy bułką , wlewamy ciasto i pieczemy 1 godzinę

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak