Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina ½ kg
włoszczyzna 1 pęczek
sól
pieprz
Farsz:
ryż 4 łyżki
mielona wieprzowina 10 dag
masło 1 łyżka
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
jajko
sól
pieprz
śmietana 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe

Mięso wyporcjować, uformować prostokąty, natrzeć solą i pieprzem. Do ugotowanego ryżu dodajemy mięso, posiekaną cebulę, masło, posiekaną natkę pietruszki. Farsz nakładać mięso, zawijać, spiąć i zawijać nitką, zrumienić. Przełożyć do rondla i zalać wywarem z jarzyn. Dusić około 1 godzinę, zaprawić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka172 13.11.2010 11:18
muszą być dobre
iwa643 13.11.2010 07:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak