Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik botwinkowo-szczawiowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwina 2 pęczki
szczaw 10 dag
ogórki świeże 2 sztuki
zsiadłe mleko 1 l
śmietana ¾ szklanka
kostka rosołowa 1 sztuka
jajko
cukier
sól
koperek ½ pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik botwinkowo-szczawiowy

Śmietanę łączymy z zsiadłym mlekiem .Schłodzić. Szczaw i botwinę pokroić w cienkie paski – ugotować z dodatkiem kostki rosołowej. Schłodzić i wymieszać z zsiadłym mlekiem, dodać ogórki i jajka pokrojone w plasterki, podawać z posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 13.11.2010 09:26
chętnie bym taki chłodnik skosztowała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak