Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka cebulowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1
cebula czerwona 1
szczypiorek usiekany 2 łyżki
sałata kolorowa 5 liści
ocet balsamiczny 1 łyżka
sól, cukier, pieprz
Cebula suszona Prymat 1-2 łyżeczki
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka cebulowa

Wszystkie cebule kroimy w cienkie talarki i przelewamy wrzątkiem na sitku. Oliwę mieszamy z octem, przyprawiamy do smaku. Na półmisku układamy w kolejności liście sałaty, talarki sparzonej cebuli, posypujemy szczypiorkiem, następnie polewamy sosem i na wierzch sypiemy suszoną cebulę Prymat. Podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 16.09.2012 18:26
dla mnie nowość
zuzanna_z 02.08.2012 12:03
smaczna
Izabela/bella81 11.03.2011 10:15
takiej jeszcze nie jadłam
Katarzyna/kate1980 13.11.2010 09:07
ciekawa koniecznie muszę wypróbować przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak