Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt wiśniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
cukier puder 20 dag
wanilia 1 laska
cytryna ½ sztuka
mąka 10 dag
wiśnie ½ kg

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt wiśniowy

Do naczynia żaroodpornego dajemy cukier, jajka, wanilię – ustawiamy na małym ogniu i ubijamy aż masa zgęstnieje. Studzimy, dodajemy otartą skórkę z cytryny oraz sok z połowy cytryny, wsypać mąkę i delikatnie wymieszać. Masę przelewamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Wierzch posypujemy wiśniami. Pieczemy. Posypujemy cukrem pudrem lub polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak