Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w śmietanowo-koperkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 4 sztuki
cebula 2 sztuki
śmietana 3/4 szklanka
mąka 3 łyżki
bulion 1 kostka
czosnek 3 ząbki
oliwa
sól
pieprz
koperek ½ garść

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w śmietanowo-koperkowym

Fileta z kurczaka kroimy w niewielkie kawałki. Nacieramy go zmiażdżonym czosnkiem, oliwą i przyprawami. Mięso smażymy na oliwie. Cebulę siekamy i podsmażamy, dodajemy mąkę. Całość mieszamy i zalewamy bulionem, wlewamy śmietanę, posiekanym drobno koperkiem. Kiedy sos zgęstnieje dodajemy kawałki mięsa i dusimy jeszcze około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak