Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baleron wędzony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
sól 5 dag
saletra 1 g
pieprz
ziele angielskie
jałowiec
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Baleron wędzony

Mięso nacieramy przyprawami, obciążamy i przechowywamy w chłodnym miejscu około 12 dni. Po tym czasie mięso płuczemy i ciasto zawijamy w błonę zdjętą z sadła, sznurujemy, wędzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 24.04.2011 13:12
lubię takie domowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak