Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdzówki z serem i brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 i 1/3 szklanki
drożdże świeże 25 gram
mleko 185 ml
masło 85 gram
cukier 4 łyżeczki
jajko 2
szczypta soli
twaróg
brzoskwinie

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdzówki z serem i brzoskwiniami

W ciepłym mleko z dodatkiem cukru rozpuścić drożdze. Do miski wsypać makę, sól, masło i wlać mleko z drożdżami. Zagnieść elastyczne ciasto. Przykryć je ręcznikiem, aby podrosło- około 1 godziny. Wyrośnięte ciasto dzielę na 12 mniejszych części, każdą wałkuję aby była owalna- i ponownie czekam około godziny,aby ciasto podrosło. Na każdą część kładę twaróg(wymieszany z cukrem i \"podduszony\" widelcem), a na to brzoskwinie- można użyć np. brzoskwiń z kompotu. Piec w temperaturze 190 C około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 01.04.2012 19:31
ciekawe
goofy9 16.12.2011 17:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak