Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kołduny w rosole

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 100 g
wołowina 50 g
czosnek 2 ząbki
cebula 1/2 sztuki
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
gałka muszkatołowa 1/2 łyżeczki
mąka pszenna 300 g
jajko 1 sztuka
oliwa 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kołduny w rosole

Do zmielonego mięsa dodać przyprawy, czosnek roztarty z solą oraz posiekaną cebulę. Wyrobić tak, aby powstała jednolita, gładka masa. Mąkę wysypać na stolnicę, wbić jajko,dodać oliwę, posolić, wyrobić, dodając tyle wody, aby ciasto było elastyczne i niezbyt luźne. Gotowe ciasto przykryć miską. W szerokim, dużym garnku zagotować rosół. Ciasto rozwałkować, wycinać kółka lub pokroić w kwadraciki. Na wierzchu poukładać małe kulki mięsa, skleić wszystkie rogi lubkońcówki kół - tak aby tworzyły paczuszkę z nadzieniem. Kołduny wrzucać partiami do wrzącego rosołu i gotować około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 04.01.2016 18:09
warto zrobić
foczka-ks 24.10.2015 14:26
pracochłonne, ale warto
Mariusz10 15.05.2012 18:48
smaczne
Wiesława1 03.04.2012 10:38
lubie
MAR3STA 29.11.2010 17:19
pycha!
kot_pankracy 13.11.2010 13:53
smakowicie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak