Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
wywar z kości 1 l
masło 1 łyżka
majeranek 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat
sól
żółtko jajek 1 sztuka
polędwica 20 wędzona

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana

Ziemniaki obieramy, kroimy w drobną kotkę i gotujemy w wywarze, przecieramy przez sita lub miksujemy. Dodajemy polędwicę pokrojoną w kostkę, masło, majeranek, doprawiamy. Surowe żółtko rozcieramy i pod koniec gotowania dodajemy do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak