Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patison polany tartą bułką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

patison
sól
masło
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Patison polany tartą bułką

Patison umyć, obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do gotującej się osolonej wody i gotować do miękkości - patison szybko się gotuje, więc trzeba pilnować, aby się nie rozgotował - odcedzić. Na patelnię wrzucić tartą bułkę, zrumienić, uważając, żeby się nie przypaliła, dodać sporo masła, stopić, tak przygotowaną bułką polać patisona, podawać jako warzywo do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krzyniu1984 14.11.2010 07:51
fajne
ada12302 13.11.2010 21:52
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak