Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt jabłkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
cukier puder 20 dag
wanilia 1 laska
cytryna 1/2 sztuka
mąka 10 dag
jabłko winne 4 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt jabłkowy

Do naczynia żaroodpornego dajemy cukier, jajka, wanilię – ustawiamy na małym ogniu i ubijamy aż masa zgęstnieje. Studzimy, dodajemy otartą skórkę z cytryny oraz sok z połowy cytryny, wsypać mąkę i delikatnie wymieszać. Połowę masy przelewamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem, następnie kładziemy na nią pokrojone w plasterki jabłka i wlewamy resztę masy. Pieczemy. Posypujemy cukrem pudrem lub polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona43 10.12.2011 15:31
fajny przepis
Gosia32
Gosia32 09.03.2011 10:08
mniam;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak