Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PLEŚNIAK

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
jajko 4
margaryna
cukier 3 łyżki
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 lyżeczka
dżem słoiczek
Polewa:
masło 10 dag.
cukier puder 10 dag.
mleko 2 łyżki
kakao 3 lyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: PLEŚNIAK

Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, cukier, 4 żółtka, margarynę, zagniatamy. Ciasto dzielimy na 3 części. Do pierwszej dodajemy kakao, drugą wkładamy do lodówki a trzecią wykładamy prodiż. Na ciasto dajemy dżem a na to ciemną warstwę startą na tarce. Z białek ubijamy pianę i wylewamy na ciemną warstwę. Na koniec tarkujemy pozostałą białą część.

POLEWA: Rozpuszczamy masło z cukrem ii kakaem a następnie wlewamy mąkę ziemniaczaną z mlekiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 26.07.2011 23:34
pycha!
irenka 10.04.2011 22:52
uwielbiam
Motorek 23.03.2011 15:59
pycha
plocia 31.01.2011 22:21
nA pleśniaka nie musi mnie nikt namawiać
Margo1 28.01.2011 16:27
bardzo go lubię
Natalia/tubisiek 22.11.2010 08:41
na pewno smaczny :)
accee 13.11.2010 19:07
R-E-W-E-L-A-C-J-A
Karolcia12 12.11.2010 21:45
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak