Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z warzywami posypana płatkami migdałowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka (ilość wg uznania)
por (biała część) 25 dag
marchew 10 dag
bulion warzywny 5 łyżek
olej 0,5 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
płatki migdałowe
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z warzywami posypana płatkami migdałowymi

Kurczaka oprószyć pieprzem i solą. Patelnię posmarować olejem, smażyć na nim mięso po 4 min. z każdej strony. por przekroić wzdłuż na pół, starannie wypłukać, pokroić w półplasterki, marchewkę - w słupki. Warzywa poddusić w bulionie 5 min., przyprawić solą, pieprzem i gałką. Pierś z kurczaka posypać podprażonymi migdałami i obłożyć warzywami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak