Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

A la lasagne na kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso 30 dag
cebula
marchew
natka pietruszki
oliwa
sól, pieprz
sos pomidorowy
bulion warzywny 2 szklanki
ryż 1 torebka
kapusta włoska główka

Przepis i sposób przygotowania na: A la lasagne na kapuście

Kapustę parzymy w osolonej wodzie. Oddzielamy liście i czekamy, aż ostygną. Ryż gotuje w bulionie. Cebulę kroimy na małą kostkę. Marchew ścieramy na tarce na dużych oczkach- marchew i cebulę smażymy na patelni. Ryż mieszamy z mięsem i warzywami i zieleniną. Doprawiamy do smaku. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami- na spodzie grube liście kapusty, około 1 cm warstwa farszu, ponownie liście kapusty- kończymy układać liściamy kapusty. Potrawę przykrywamy i pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 C. Możemy podawać z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 06.06.2011 22:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak