Sposób przygotowania

Kaczkę umyć, pociąć na porcje, dać do garnka, zalać wodą, dodać obrane jarzyny, liść selera, przypieczoną na ogniu cebulkę, odrobinę wegety, gotowac na bardzo wolnym ogniu do miękkości mięsa, doprawić do smaku przyprawami, podawać z makaronem i zieloną pietruszką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Na pewno jest tłusty, ale jak ktoś taki lubi, to czemu ma go nie gotować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Kaczkę uwielbia mój mąż, ale jednak, zawsze jemy czerninę, rosołu raczej wcale..
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    rosół z kaczki jest suuuper :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !