Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka orzechówki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 80 dag
cukier 1 szkl
cukier puder 1/2 szkl
orzechy włoskie 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka orzechówki

1. Ciasto francuskie rozmrozić . następnie rozwałkować , złożyć na cztery części i ponownie cienko rozwałkować. Pokroić na kawałki o bokach 5x5cm.
2. Orzechy wrzucić do blendera.Wsypać cukier.Całość utrzeć na miazgę .Na środku każdego kwadratu ułożyć łyżeczkę farszu . Ciastka złożyć w trójkąty i zlepić rogi .
3.Orzechówki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia . Piec w temp. 200 stopni przez ok 20-25 min .Wystudzić przed podaniem posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 02.06.2011 21:49
pycha
traktorek 06.12.2010 11:12
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak