Sposób przygotowania

1. Ciasto francuskie rozmrozić . następnie rozwałkować , złożyć na cztery części i ponownie cienko rozwałkować. Pokroić na kawałki o bokach 5x5cm.
2. Orzechy wrzucić do blendera.Wsypać cukier.Całość utrzeć na miazgę .Na środku każdego kwadratu ułożyć łyżeczkę farszu . Ciastka złożyć w trójkąty i zlepić rogi .
3.Orzechówki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia . Piec w temp. 200 stopni przez ok 20-25 min .Wystudzić przed podaniem posypać cukrem pudrem

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !