Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

moje opiekane tofu

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos sojowy na farsz 1,4 szkl
sok z cytryny 2 lyz
cukier trzcinowy 4 lyz
sezam 4 lyz
cebulka dymka 4 male
olej sojowy 2 lyz
tofu 1 (twarde)

Przepis i sposób przygotowania na: moje opiekane tofu

przekroj tofu poziomo, uloz na desce kroj poprzek na trojkaty,
utrzyj sos sojowy, z sokiem z cytryny dodaj cukier i olej slonecznikowy w naczyniu plaskim by tylko zamoczyc kawalki tofu, pozostaw na 3 godziny az wchlonie marynate,
rozgrzej opiekacz, wyjmij tofu wyluz na blasze wstaw blache 15cm nad grzalkami i opiekaj 15minut, z odu stron az sie przyrumieni,

praz sezam na pateni, wyciagnij tofu i posyp sezamem i posiekana dymka i pokrop pozostala marynata

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 30.04.2011 18:56
z tofu nie ryzykuję
ewelinapac 09.04.2011 10:42
extra
Katarzyna/kate1980 04.11.2010 13:26
napewno wypróbuję bo przepis jest świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak