Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki panierowane i zapiekane z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 8 muszą być dość spore
jajko 2
ser żółty 200 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej do smażenia 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki panierowane i zapiekane z serem

Pieczarki obrać. Delikatnie usunąć nóżki, tak aby kapelusz pozostał w całości. Ser zetrzeć na tarce. Jajka roztrzepać, dodać do nich przyprawy do smaku. Kapelusze pieczarek najpierw zanurzyć w jajku, potem obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. Usmażone pieczarki włożyć do naczynia żaroodpornego, obficie posypać serem i zostawić w piekarniku na 15 minut. Pychota!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 25.01.2011 15:46
ciekawy przepis
Edyta38 15.12.2010 09:57
trzeba zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak