Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z ryżu, pieczarek i czosnku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 opakowanie
pieczarki 0,5 kilo
czosnek 3-5 ząbków
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z ryżu, pieczarek i czosnku

Ryż ugotować zgodnie ze wskazówkami znajdującymi się na opakowaniu. Pieczarki obrać i drobno pokroić. Czosnek posiekać albo przecisnąć przez praskę. Oliwę rozgrzać na patelni. Pieczarki i czosnek smażyć na wolnym ogniu około 25 minut. W razie potrzeby do pieczarek można dolewać wody. Ugotowany ryż odcedzić i dosypać na patelnię do reszty składników. Dodać przypraw do smaku. Palce lizać!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta38 15.12.2010 09:57
superowa:)
accee 18.11.2010 20:32
Niesamowite!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak