Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa Basi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 2 litry
grzyby suszone 150 g
sól do smaku
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa Basi

Grzyby namoczyć na noc, wrzucić do bulionu, gotować ok. 3 godzin. Zrobić zasmażkę z masła i mąki, dodać do zupy, doprawić do smaku. Podawać z makaronem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 29.09.2011 14:52
Moja mama robi ją zupełnie inaczej, ale muszę przyznać, że ta bardziej mi smakuje:)
ziutula
ziutula 15.07.2011 14:43
dobra zupa...
traktorek 24.05.2011 15:44
wspomnienie jesieni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak