Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

curry i czosek z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 700 gram
ząbki czosnku 3
sok z cytryny
cebule 2 szt
pomidory 2 szt
topione masło 6 łyżek
mielona kolendra 1 łyżeczka
szczypta chili
śmietana 250 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: curry i czosek z kurczaka

filety pokroic w kostke, dodac czosnek. cebule obrac i rowniez pokroic w kostke. pomidory sparzyc wrzatkiem, pokroic w kostke. w duzym rondlu rozgrzac 4 lyzki masla i silnie obsamzyc w nim kawalki kurczaka z kazdej strony. usmazyc cebule, dodac pomidory, chili, smazyc 4 minuty. kawalki kurczaka ponownie włożyć do rondla posolic, dodac smietane i 50 ml wody- gotowac. przykryc i dusic na srednim ogniu 25-30 minut.
przed podaniem doprawić curry.
podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 06.07.2011 19:42
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak