Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto porzeczkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
mleko 1 szklanka
cukier 1/2 szklanka
jaja 2 sztuki
margaryna 1 kostka
dżem porzeczkowy 1 słoik
czerwone porzeczki 20 dag
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto porzeczkowe

Jaja ucieramy z cukrem, dodajemy rozpuszczoną margarynę wymieszaną z mlekiem. Sodę mieszamy z mąką. Całość mieszamy z jajkami i margaryną, dodajemy dżem porzeczkowy – wszystko delikatnie mieszamy. Masę przelewamy na blaszkę, wierzch posypujemy porzeczkami. Pieczemy w temperaturze 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak