Sposób przygotowania

Kapuste obgotować w osolonej wodzie, ryż ugotować na pół miękko, cebulę usmażyć na margarynie na złoto, do miseczki wsypać ryż, mielone mięso, usmażoną cebulę, dodać magę, pieprz, wegetę, dokładnie wymieszać, na liście z kapusty nakładać farsz i zwijać gołąbki, na spód naczynia żaroodpornego ułożyć liście z kapusty, na liście ułożyć gołąbki, górę nakryć pozostałymi listkami, zalać śmietaną. Piec.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Piękne, okazałe gołąbki i tak ma być.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szalonamariolka

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    kto ich nie lubi..:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pyszota uwielbiam , moge jeśc non stop
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię z pomidorowym sosem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !