Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto (musi być twardsze niż to na pierogi) zrobić farsz: grzyby namoczyć, wypłukać, ugotować, odcedzić, zimne zemleć przez maszynkę, do miseczki dać grzyby, jajko, usmażoną na złoto cebulkę dodać bułkę tartą, doprawić do smaku przyprawami, farsz ma być dosyć słony.
Ciasto cieniutko rozwałkować, wykrawywać małe kwadraciki dawać w środek farsz i sklejać na uszka. Gotować w solonej wodzie.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    zapachniało Świętami :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Piękny wygląd i na pewno smak. Znakomite do barszczu wigilijnego.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    jak uszka to wiadoo, że pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !