Sposób przygotowania

Pierś z indyka myjemy ,dokładnie osuszamy ,a następnie kroimy na płat i lekko go rozbijamy .oprószamy mięso z obu stron sola ,pieprzem,papryką i wstawiamy do lodówki na pół godziny.
Biały ser mielimy .Ząbki czosnku obieramy ,przeciskamy przez praskę .Kukurydze odsączamy .Twaróg łączymy z żółtkami i kukurydzą .Dodajemy czosnek ,a następnie przyprawiamy solą oraz pieprzem.
Marchewki obieramy i myjemy .Cukinie nie obieramy tylko myjemy i kroimy w cienkie słupki.Farsz z sera smarujemy na płacie mięsa, na wierzch kładziemy marchewkę i słupki cukinii .Zwijamy dokładnie w rulon.Mięso spinamy wykałaczkami lub sznurujemy bawełniana nicią .Pieczemy w żaroodpornym naczyniu w piekarniku nagrzanego do 190* C przez 80 minut.Gotowa pieczeń układamy na półmisku na liściach sałaty .Podajemy z pieczonymi ziemniakami lub z utłuczonymi na piure.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Indyka to ja lubię ale takiego farszu to nie robiłam:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    zapowiada sie pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo ciekawy farsz do indyka:):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe połączenie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    cudo
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    cudo
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    uwielbiam indyka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    uwielbiam indyka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !