Sposób przygotowania

Szklankę maki razowej zalewamy ciepłą wodą w kamionkowym garnku i pozostawiamy w cieple na trzy dni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ja jeszcze dodaję skórkę z chleba dla przyśpieszenia procesu
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ten przepis wykorzystam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    No i do tego dużo czosnku
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    super!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ja tez dodaje kawałek chleba. Nie ma, jak to domowy zakwas :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    myślę że ten przepis bardzo mi sie przyda bo żurek poprostu uwielbiam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    jak jest maka razowa to skórka z chleba nie musi być, ale czosnek obowiązkowo no i sól

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !