Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czeskie knedliki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mąka krupczatka 10 łyżek
kasza manna 10 łyżek
masło 5 łyżek
ziemniaki ugotowane w mundurkach kg

Przepis i sposób przygotowania na: Czeskie knedliki

Ziemniaki obrać i przepuścić przez maszynkę lub rozgnieść tłuczkiem. Ucierając masło z jajkiem, stopniowo dodawać ziemniaki, mąkę i kaszę mannę, dobrze wyrobić ciasto. Następnie uformować knedliki i wrzucać je na osolony wrzątek. Gotować około 20 minut. Są doskonałym dodatkiem do pieczonych mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 06.10.2011 19:16
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak