Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na pierogi bez jajek-elastyczne :)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki z górką
woda 1 szklanka
sól pół łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na pierogi bez jajek-elastyczne :)

Makę wraz z solą wymieszać wraz ze szklanką goracej wody(wodę dolewać powoli). Zagniatać powstałą masę, aż będzie jednolita i elastyczna. Z tego przepisu wychodzi 40 małych pierożków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 12.11.2012 13:38
dobry przepis;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak