Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 5
cukier 1 szkl.
mąka 1 szkl.
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
bita śmietana
dżem porzeczkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Jajka ubić, dodać cukier, nadal ubijać.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na posmarowaną tłuszczem
prostokątną formę o takich samych wymiarach jak formy w których pieczone było ciasto. Piec około
25-30 minut w Ostudzić .Posmarować cały wierzch dżemem i udekorować bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.11.2010 16:55
Przydatny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak