Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pzrekładaniec herbatnikowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 6 opakowań
mleko skondensowane 1 szt
mleko 2 szkl
budyń waniliowy 2 szt
masło 4 łyżki
śmietanka kremowa 1 szt
bita śmietana 1 szt
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Pzrekładaniec herbatnikowy

Formę wyłożyć herbatnikami. Mleko skondensowane gotowac przez 2 godz, ciepłe wykładac na herbatniki, przełozyć ponownie herbatnikami i jeszcze raz mlekiem. Znowu warstwa herbatników i na nią wylać masę budyniową( Zagotować budyń i wymieszac z masłem)na to znowu herbatniki. Na wierzch wylać masę z bitą smietaną ( śmietankę zmiksować z bita śmietaną) posypac wiórkami kokosowymi. Najlepiej smakuje jak postoi z 6 godz w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 10.07.2012 19:18
dobre
Renataj 03.04.2012 14:33
Apetycznie wygląda
rjustysia 25.11.2011 12:19
Jedno z najlepszych wg mnie ciast :)
maryśka 10.09.2011 14:39
super
Iwona56 29.12.2010 21:12
pychota
marta0906 20.11.2010 21:36
Bardzo smaczne:)
Małgorzata113 12.11.2010 16:08
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak