Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną zalać wodą ( jak trzeba wcześniej przepłukać ) i obgotować. Odcedzić . Wlać 3 łyżki oleju i dusić ok 20 minut .Doprawić solą , pieprzem i kminkiem .Jeszcze raz na wszelki wypadek włożyć na sitko i odcisnąć .
Kotlety rozklepać tłuczkiem do mięsa tak by nie uszkodzić włukien . Na kazdy kotlet położyć połowę kapusty i złożyć na pół .Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na rumiano z obu stron. W ostatniej fazie smażenia dodać masło .
Podawać z ziemniakami z wody .
Ten sposób zrobienia schabowego z kapustą to taka moja przekora w stosunku do Mamy. na pytanie co zrobić na obiad z reguły słyszę schabowego i kapustę kiszoną obgotoweaną . a że ja nie lubię monotonii w jadłospisie to zrobiłam niby to samo ale inaczej.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    No i bardzo fajnie Ci to wyszło a do tego smakowicie wygląda:)
  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Świetny pomysł!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    jakie pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    fajnie wygląda-nigdy jeszcze tego nie jadłam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !