Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, kilka pokroić w półplasterki. Wszystkie wrzucić na roztopione masło, posolić, dusić, dopóki cały płyn nie wyparuje, ostudzić. Na środku każdego naleśnika ułożyć 1-2 łyżki pieczarek, a na nich plasterek żółtego sera, zawinąć w krokiecik. Ze wszystkimi pozostałymi naleśnikami uczynić to samo. Krokiety panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, po czym smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano na niezbyt wielkim ogniu, żeby ser w środku zdążył się roztopić, a krokiety się nie spaliły. Po usmażeniu osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    świetne, spróbuję takie zrobić! :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    mic

    extra, uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    bardzo smaczne-= rewelacja...
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !