Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z krakersów z kremem gruszkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 200 gr
margaryna 150 gr
masło 50 gr
śmietana kremowa 30% 2 łyżki
cukier 4 łyżki
gruszka 1 szt
żółtko jajek 1 szt
białko 2 szt
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
ryż 100 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z krakersów z kremem gruszkowym

Krakesrsy pokruszyć na drobne kawałki. Zagnieść z margaryną jak na kruche ciasto---będzie jednak bardziej sypkie. Nałożyć krakersy na wysmarowaną masłem i potrzepaną bułką tartą blachę, docisnąć i podpiec 10 minut w temp 190 stopni. Ryż wrzucić do rozdrabniacza i zmiksować z żółtkiem, śmietaną, roztopionym masłem, cukrem i obraną, pokrojoną na kawałki gruszką. Dodać pół łyżeczki proszku do pieczenia. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z ryżową masą. Wlać na krakersy i piec ok. 35 minut w temperaturze 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 05.09.2011 13:12
pychotka,zabieram do siebie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak