Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z kaszką manną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1, 5 l
pieczarki 20 dkg
poł szklanki kaszki manny
kilka łyżek śmietany
lyzka koperku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z kaszką manną

Pieczarki kroimy i dusimy na oleju. Dodajemy do gotującego się rosołu ( może być z kostki).Gdy to się zagotuje, mieszamy zupę i jednocześnie powoli wsypujemy kaszkę mannę, cały czas mieszając. Gotujemy kilka minut, zaciągamy śmietaną i posypujemy posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 06.06.2013 10:17
kasza zagęszcza nam zupę co nadaje jej sytości
ben-ka 05.06.2013 10:23
Ja też jeszcze nie gotowałam z kaszką zupy.
malaczarna23 16.07.2012 07:35
nie robiłam z manną ale napewno też pysznie smakuje
pacpaw 22.02.2012 20:03
nie robiłem zupy z maną
Ewelina38 28.04.2011 18:08
robię podobnie, pycha
Mati13 26.01.2011 10:16
smaczna:)
Ewa111 11.01.2011 10:42
z kaszką nigdy nie robiłam,sprobuję
Izabela/bella81 03.01.2011 21:02
spróbuję:)
kuklik 03.01.2011 10:00
z manną robię rosołek a to dla mnie nowość

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak