Sposób przygotowania

obtocz kotlety w mace wstrzasnij nadmiar maki, rozgrzej oliwe smaz, po 1 minucie po kazdej stronie, aby niebyly surowe! przeluz na talerz, wlej 2 lyzke oliwy, usmaz pozostale kotlety,

wrzuc dynie na patelnie, posyp cukrem, smaz ok 2 min. wlej ocet i podgrzewaj jeszcze 3 minuty.

mieszajac, wlej 1 i 4 szklanki wody, dodaj sol i szalwie, doprowadz do wrzenia, potem wrzuc jablka, przykryj i dus ok. 2 min. az wszystko zmieknie. wlej wode z maka kukurydziana i podgrzej, az sos zgestnieje, wrzuc kotlety z indyka i podgrzewaj na malym ogniu

podawaj na cieplo rozgrzanym talerzu bez dodatkow bo zepsujesz caly smak

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    jadałam podobne były pyszne ale muszę wypróbować przepis żeby mieć porównanie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    bardzo dobry przepis,polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !