Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki z indyka w occie mojej babci

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 2 lyz
oliwa 2 lyz
dynia 350 g
cukier 2 lyz
ocet balsamiczny 1,4 szkl
sól 1 lyz
szałwia 1 lyz
jablko w paski 2 szt
mąka kukurydziana 1 lyz
indyk 450 cienkie plastry

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki z indyka w occie mojej babci

obtocz kotlety w mace wstrzasnij nadmiar maki, rozgrzej oliwe smaz, po 1 minucie po kazdej stronie, aby niebyly surowe! przeluz na talerz, wlej 2 lyzke oliwy, usmaz pozostale kotlety,

wrzuc dynie na patelnie, posyp cukrem, smaz ok 2 min. wlej ocet i podgrzewaj jeszcze 3 minuty.

mieszajac, wlej 1 i 4 szklanki wody, dodaj sol i szalwie, doprowadz do wrzenia, potem wrzuc jablka, przykryj i dus ok. 2 min. az wszystko zmieknie. wlej wode z maka kukurydziana i podgrzej, az sos zgestnieje, wrzuc kotlety z indyka i podgrzewaj na malym ogniu

podawaj na cieplo rozgrzanym talerzu bez dodatkow bo zepsujesz caly smak

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TyTaN 05.05.2012 22:03
bardzo dobry przepis,polecam
Katarzyna/kate1980 04.11.2010 13:25
jadałam podobne były pyszne ale muszę wypróbować przepis żeby mieć porównanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak